top of page
Szerző képeSzitás Judit

Hogyan lehetsz mindig elegáns? 9 tipp, amit minden nőnek ismernie kell!



Hogyan lehetsz mindig elegáns? 9 tipp, amit minden nőnek ismernie kell. Az elegancia leginkább ízlésünk és a személyes stílusunk kérdése, mely nem a trendek követését jelenti.


Az elegancia nem feltétlenül drága, designer ruhákat jelent. A tökéltes elegancia letisztult, átgondolt, és komfortos.

Legkönnyebben akkor lehetünk elegánsak, ha teljesen tisztában vagyunk önmagunkkal.


De mit is jelent az elegancia?


Az elegancia fogalma olyan értékeket hordoz, amelyek széles körben elfogadottak: mint az ízléses, választékos öltözködés és kifejezésmód.


Az elegancia valóban belülről jön, egyfajta összhang a külsőnkkel.

Az elegancia az öltözködésben sokszor az egyszerűséget, könnyedséget, az erölködésmentes természetességet is jelenti.


A stílus örökkévaló, ellentétben a divattal, ami állandóan változik.


Ahhoz, hogy elegánsak legyünk meg kell találnunk a saját stílusunkat, melyhez játékos kísérletezés által juthatunk. Fontos, hogy öltözékünkben jól érezzük magunkat.


Tanácsaim a következőek:

1. Próbáld meg kívülről látni magad!

Milyen személyiség vagy? Lehetsz visszafogott típus, de az is lehet, hogy szereted, ha mindenki rád figyel. Ennek megfelelően válassz harsányabb, színesebb vagy visszafogottabb elegáns ruhákat. Van, aki követi a napi divatot, és van, aki a divatos holmik közül neki tetsző elemeket viseli. Néhányunkat egyáltalán nem érdekel a napi divat. Milyen korú vagy? Próbálj a korosztályodnak megfelelően öltözni!


2. Ismerd meg tested formáit!

Van olyan testrészünk, amit nehezen fogadunk el, más részeink pedig egészen tűrhetőnek találunk. Vizsgáld meg alaposan minden testrészed! Ha van olyan amit nem szeretsz magadon, próbáld meg nem kiemelni az öltözködésedben. Pl. Ha nem találod szépnek a térded, válassz olyan szoknyát, ami a térded alá ér.

Tanuld meg az értékeid előtérbe helyzni!

Mi az, ami igazán szép a testeden? Mindenkinek van ilyen! Fókuszálj testalkatod értékeire, mutass többet abból, ami érdemes! (Szép magas vagy, formás a vádlid, szépek a melleid stb.)


4. Tudnivalók a fekete viseléséhez:

Ahogyan sok helyen írtam már, sajnos a fekete nem túl szerencsés szín, sokaknak kifejezetten előnytelen. Meggyőződésem, hogy túl sok feketét hordunk! Ha csak teheted válassz ez a komor szín helyett valamilyen vidámabb, sötét színt mint a burgundi, a sötétkék, a kakaóbarna vagy a kőszürke.


5. Az elegancia egy személyes stílus, nem a trendek követéséről szól, sokkal inkább Rólad!


6. Válasszunk megfelelő színeket!

Az elegancia a megfelelő színek viselésén alapszik. Nem lehetünk elegánsak egy olyan színben, ami ellentétes évszaktípusunkkal, a vastag sminkréteg alatt is sápadtak vagyunk benne!


7. Viselj megfelelő méretű ruhát!

A jó méretet bizony nem is olyan könnyű kiválasztani! Hiába viseled a legelegánsabb ruhát, ha az itt-ott bővebb vagy szűkebb a kelleténél! Ha szükség van rá, ne sajnáld az időt arra, hogy egy szabóval magadra alakíttatod a darabot.


8. Tudnivalók a jó kiegészítőkhöz:

A kiegészítők nagyszerű kellékei a kifinomult öltözködésnek. Egy látványos ékszer, egy piros rúzs, egy ragyogó cipő és táska megemeli az öltözködés szintjét! Ügyeljünk azonban arra, hogy ne legyen sok a jóból! Egy fodros blúz mellé már ne viseljünk feltűnő nyakláncot, ahogyan egy díszes cipő mellé is egyszerű szabású ruha illik stb.


9. Válassz inkább minőségi ruházatot!

A jó minőségű ruhadarabok ugyan drágábbak, de hosszabb ideig hordhatjuk őket, hiszen tartósabbak mint olcsóbb társaik. Ahogy már említettem, az elegáns nem jelenti azt, hogy drága!


Remélem segítségdre lehettem abban, hogyan öltözz elegánsan! Ha szín-és stílustanácsadásra van szükséged, fordulj hozzám bizalommal! Weboldalam a következő címen találod: www.styleit.hu


Szeretettel:


Judit









.




1 145 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page