top of page
Szerző képeSzitás Judit

Hogyan válassz a testalkatodnak megfelelő szoknyát?

Frissítve: 2019. márc. 28.

Minden nőnek különleges alakja van, egyes ruhadarabok képesek belőlünk a legtöbbet kihozni. Mai írásomban arról olvashattok, melyik modellt szerencsés választanotok, ami nektek leginkább megfelelő. Igyekszem választ adni a kérdésre, hogyan válassz a testalkatodnak megfelelő szoknyát?


Hogyan válassz a testalkatodnak megfelelő szoknyát? Stílustanácsadás Szitás Judit stílustanácsadó


Unalomig hangoztatom, hogy szoknyában járni női kiváltság, viselésével mi magunk is nőiesebbnek érezzhetjük magunkat. Sajnos gyerekkorunk óta bennünk van, hogy a nadrág kényelmes viselet, nem kell benne feszengnünk, bárhová fel tudjuk venni. A szoknyákkal többnyire bajban vagyunk, nem tudjuk melyik fazon áll jól, zavarba jövünk, amikor kiderül nem tudjuk, hogyan viseljük. Ahhoz, hogy újra felfedezzük ezt a nőiesen elegáns viseletet tudnunk kell melyik szabásvonal áll jól nekünk!


A szoknyák családja végtelen számú taggal rendelkezik, millió változata létezik. Itt a leggyakrabban előforduló 10 fajtákról beszélek.


1. A csőszoknya: ez az a szoknya, ami a csípőre simul, és a lábakat is körülfonja.

2. Elöl záródó szoknya (lsd.a képen) Ez létezik rövid vagy térdig érő hosszban is, ritkán hosszú fazonban is.

3. Asszimmetrikus szoknya: az asszimmetria lehet az egyik oldalon, vagy megnyilvánulhat hátul hosszúként is. Hasznos lehet a láb hibáinak elrejtésében és a láb karcsúsításában.

4. Pliszézett szoknya: a "kollégiumi stílusú" szoknyát többnyire könnyű, jó esésű szövetből készítik, mint a selyem.

5. Körszokya: Szabásmintája valóban kör alakú. Ez egy szélesszabású bájos modell, ami gyakran térdközeli hosszúságú.

6. Ballonszoknya: ez a fazon "térfogatot ad" a csípőnek.

7. Klasszikus egyenes szabású szoknya: térd alá ér.

8. Ceruzaszoknya: szűk szabású szoknya térd körüli hosszban gyakran az üzleti öltözködés darabja.

9. "A" vonalú szoknya: lefelé enyhén bővülő fazon

10. Gypsy szoknya: földig érő hosszúságú, többrétegű darab.


Szoknyák homokóra testalkatra:

A homokóra hölgyek érzéki görbületekkel és keskeny derékkal rendelkeznek. Tökéletes alakjukhoz térd felett, vagy éppen azalatt érő klasszikus fazonú, vagy "A"vonalú, esetleg ceruzaszoknya is megfelelő, de a többi formát is viselhetik. 40 év felett nem szerencsés nagyon rövid miniszoknyát viselni. A derékrész legyen hangsúlyos.

Szoknyák alma testalkatra:

Az alma testalkat viszonylag ritka alkat. Nem egyszerű öltöznie, ugyanis nem nagyon van hangsúlyozható dereka, de lábai viszont többnyire karcsúak, vékonyak. Tipikus szoknyás alkat! A klasszikus, "A" vonalú fazonok állnak neki jól. A szoknya hossza maximum röviddel térd alá érjen.

"I" vagy "H" testalkat szoknyái:

Ez a téglalapra hasonlító alkat általában vékony és viszonylag magas, de kevés nőies görbülete van. A túl hosszú, egyenes szabású szoknyákat el kell kerülnie, míg a derekat magasan hangsúlyozó lefelé bővülő szabású szoknya, vagy akár a ceruzaszoknya jó választás lehet. Az elöl záródó fazon kerülendő, de az asszimmertrikus forma vagy a ballon, esetleg a körszoknya jól állhat.

Körte testalkat szoknyái:

A keskenyebb derékrész mellett széles csípőt találunk ennél az alkatnál. Érdemes kerülni a szűk, szoros fazonokat, mint a ceruzaszoknya, vagy a csőszoknya, de a lefelé enyhén bővülő szabásvonalak nagyon jól állnak ennek az alkatnak. ("A" vonal, vagy klasszikus egyenes vonalú szoknya, de érdemes vigyázni a körszoknyával, ami biztosan egy-két kilóval többnek mutatja majd.)

Fordított háromszög típus szoknyái:

Ez a testalkat széles válakkal és keskeny csípővel rendelkezik. A cél ebben az esetben a csípő szélseítése olyan fazonokkal, mint az "A" vonalú szoknya, vagy a körszoknya, ballonszoknya.

Ha nem vagy túl magas, érdemes rövidebb állású, térdet villantó, normál derekú szoknyákkal vagy az elöl záródó fazonnal kísérletezned, és a hosszú, gypsy fazont kizárnod.

Pocak probléma:

Érdemes kerülni a feszes, szűk fazonokat, a merev anyagú textíliákat. Érdemes játszani a nagyobb méretű mintákkal, függőleges szabásvonalakkal. A csípőszoknya kerülendő, érdemes jó esésű klasszikus fazonú szoknyákat választani.

Lovaglócombos testalkat szoknyái:

Kerülni kell a sztreccses anyagokat, a túl szűk darabokat. Legyenek a szoknyák lefelé bővülő fazonok, mint a pliszézett vagy körszoknya, vagy az "A" vonalú szoknya.


Remélen segítségedre lehettem a tökéletes szoknya kiválasztásában! Viseld minél többször a szeretett szoknyád, sokszor sokkal előnyösebb mint gondolnád!


Ha segítségre van szükséged színeid tekintetében, vagy további szükséged van fazonokkal kapcsolatban, keress fel egy szín és stílustanácsadáson! Weboldalam a következő helyen találod: www.styleit.hu


Szeretettel:

Szitás Judit











745 megtekintés0 hozzászólás

댓글


bottom of page